Usuari Discussió:Wiklsc

De Wikisign
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Contingut

[modifica] RE: Bones

gràcies!
feia molta falta un projecte així!
--ArinArin 11:28, 23 gen 2009 (CET)
RE: RE:
sobre les wikis, he aprés sobre la marxa, des que vaig conèixer el wiki que va donar lloc a tots el demés la idea m'ha fascinat, així que des de 2004 he col·laborat a la wikipèdia.
imagino que els llibres sobre wikis t'expliquen el què, que en això tots els wikis són iguals, però el que t'interessa saber és el com, que això canvia de wiki a wiki. n'hi ha de més simples fins a d'altres que et permeten fer més floritures, com per exemple aquest... si vols treure'n més profit, jo el que et recomano és que et llegeixis l'ajuda de la wikipèdia en anglès, o en el seu defecte la de l'espanyol. són força completes i gairebé tot (no tot perquè hi ha coses que les ha d'activar l'administrador, o són plugins) el que serveixi allà, et servirà aquí, perquè ambdós wikis funcionen amb el mateix programa, el mediawiki.
sobre contactar amb el creador de wiksign, no vull fer-me pesat, ja m'espero a veure què et diu a tu.
sobre com va l'aprenentatge, weno, a una associació de bcn vam fer un "curs pilot" a veure si hi havia interès, i vam aprendre una mica de vocabulari. no vam arribar ni a ensumar els classificadors ni coses així. arrel del curs pilot (que ja fa gairebé un any d'això) s'està intentant fer un curs com déu mana, amb un profe homologat, etc. encara no ha arrencat del tot però. mentrestant a cops surto amb un grup de sords al cine o a fer una copa, i així intento que no se m'oblidin els signes que ja he aprés, i provo de treure'ls algun de nou.
salutacions i gràcies!
--ArinArin 21:04, 29 gen 2009 (CET)
PS: se m'oblidava, la "tècnica" que més m'ha ajudat a aprendre "trucs" com les plantilles, les taules, etc, és la d'afusellar, és a dir, si veig una pàgina amb alguna cosa interessant, pico "editar" i miro el codi. a més, com la wikipèdia no té copyright ja que la idea és compartir informació, no es considera plagi i tots en sortim guanyant.
--ArinArin 12:22, 31 gen 2009 (CET)

[modifica] RE: bones!

hola!

  • sobre els interwiki: va exactament com has deduit, si en una pàgina poses per exemple [[lsf:Vert]], la pàgina "Vert" de wiksign en lsf apareixerà a la llista de l'esquerra... això de "IW:lsf" no té cap tipus de funcionalitat, és simplement que en editar vaig posar-ho com a resum, perquè així a l'historial de modificacions d'una pàgina se sàpiga més o menys la natura del canvis... vaja, que podria haver posat "afegeixo interwiki a LSF" però com eren unes quantes pàgines vaig abreujar a "iw:lsf".
  • sobre els interwiki (2): què passa si només vull posar un enllaç a la pàgina vert de wiksign en lsf? afusella i veuràs que poso dos punts abans per a evitar que el sistema ho interpreti com un interwiki. això també funciona per a les categories: [[Categoria:Colors]] categoritzaria aquesta pàgina a la Categoria "colors", però [[:Categoria:Colors]] faria un enllaç a seques... si afuselles, a més veuràs com s'usa "nowiki" per a evitar que el sistema interpreti res i es limiti a mostrar el que has escrit :P
  • sobre els interwiki (3): hi ha gent (a les wikipèdies) que utilitza programes que es dediquen a buscar, per exemple, interwikis LSC > LSF i si el corresponent LSF > LSC manca, ho afegeixen automàticament... jo la veritat és que no he utilitzat mai un, així que no sé si és gaire complicat...
  • sobre els svg: de conya, encara que de moment no es mostrin directament, poden ser útils per donar al diccionari un tarannà més "visual". en quant pugui miro si em falten més ciutats per a afegir al mapa de catalunya i ho pujo a veure què tal prova...
  • sobre xocs: crec que està força superat el primer contacte, sobre tot perquè els sords hi estan acostumats i tenen molta paciència i un esperit pedagògic inesgotable (almenys els que jo conec)... al principi també van haver der fer-m'ho notar, si no vocalitzava prou, o em tapava la boca, o deia "sord-mut" o pensava que lsc era "català traduit a signes".

fins ara!

guillem --ArinArin 14:25, 1 febr 2009 (CET)

[modifica] RE: Usuari_Discussió:ArinArin#linking_a_point...

bones!

la veritat és que no ho sé, així que només puc fer conjetures:

  • conjetura 1: els dos punts a principi d'enllaç els usa el sistema (per exemple amb l'enllaç directe a interwikis o a categories). imagino que si mediawiki es troba això: [[:]] es deu confondre, i per això interpreta que amb els dos punts hi deu anar alguna altra cosa (el codi de l'idioma, dos punts més i el signe). per això el missatge d'error és diferent al que surt altres cops (el pots veure a http://lsc.wiksign.org/wiki/:). el que crec és que en aquest cas no hi ha res més a fer que dir-li Dos punts o Doble punt a la pàgina.veig que coincideixes amb mi en aquest cas
  • conjetura 2: el punt a seques en principi no té cap problema si apareix al principi de vincle (si vas a .Prova sembla que te l'hagi de deixar crear). crec que el problema és quan s'usa només el punt. fent proves, em trobo que a qualsevol wiki si poses un punt a la direcció com si fos una pàgina a la que vols anar, mediawiki ho interpreta com una abreviatura de la pàgina principal: http://lsc.wiksign.org/wiki/. http://en.wikipedia.org/wiki/. o potser simplement mediawiki es passa de llest i està acostumat a ignorar el punt darrera un link perquè pensa que seria un punt final d'una frase i que no forma part del vincle, com a la frase Buscar a http://www.google.com. (<==aquest últim punt jo l'havia escrit enganxat just darrera del .com)... sigui el que sigui aquí també crec que el millor és dir-li Punt a la pàgina (o . (Punt) però igual això ho fa una mica complicat).

salutacions!

--ArinArin 11:51, 7 febr 2009 (CET)

[modifica] Re: Usuari_Discussió:ArinArin#hola_noi.21

hola! què tal?

lamento no haver contestat abans, però he tingut greus problemes amb la portabilitat del meu internet. he pogut anar connectant gràcies a un veí que va canviar la seva clau wifi a una que sabèssim els dos, però em donava molt d'apuro aprofitar-me'n i no connectava per res que requerís més temps que mirar el meu email.

weno, el cas es que (de moment) torno a tenir connexió pròpia... i torno amb molt de mono!

dos temes:

  1. continues tenint el dubte que em comentaves?
  2. tinc una bona pila de vídeos per pujar. són signes dels països del món. els he d'anar retallant del vídeo que els inclou tots, i els aniré pujant cada dia uns quants... podries estar al tanto per si de cas se'm cola algun que no sigui ben bé correcte?

gràcies!

guillem

[modifica] 500!

re-hola!

segons les variables (que no sé si compten només signes o ho compten tot junt), Andorra seria la pàgina número 500.

--ArinArin 16:55, 24 abr 2009 (CEST)

[modifica] RE: Usuari_Discussió:ArinArin#hola_guillem.21.21

què tal?

com que tinc una memòria de mosquit, això dels trucs mnemotècnics sempre m'ha anat bé, i sembla que els signes dels països són força agraits per buscar-los la gracieta... per cert quina casualitat amb el teu profe! sí que està al corrent, li vaig demanar permís per escrit tot explicant-li què volíem fer amb els vídeos, si tens un compte a youtube el seu usuari és gatt77.

com els països están tots seguits en un parell de vídeos llargs els he d'anar tallant a trossets abans de pujar-los. si faig una lletra cada dia (excepte a mitjans de maig que estic fora) jo crec que cap a principi de juny estaran tots. he vist que quan es crea directament un signe alhora que es puja un vídeo el sistema ho passa a flv, però quan només puges el vídeo el format es conserva... és una mica més de feina, perquè després has de crear la pàgina del signe i afegir-hi el nom del vídeo a mà, però com vaig aprendre a fer-ho així...

el meu més sincer condol pel teu pc, però et recolzo completament en la teva decisió de passar-te a mac... jo no els vaig conèixer fins fa relativament poc (un parell d'anyets o tres) i no hi ha comparació! em va costar acostumar-me a algunes coses, és clar, però no tornaria enrera per res!

això de diferenciar el logo em sembla molt bona idea, compta amb mi. i per la remodelació de la primera pàgina, també dins de les meves capacitats.

per últim, l'espai W: no em cal per res (ni tan sols sé què és)... era un link vermell a portada i no em vaig questionar si la W: servia per alguna cosa... així que es pot esborrar, i conservar com ajuda:utc.

ara mateix t'envio un mail per a que tinguis la meva adreça, i esborro la teva de la pàgina de discussió per amagar-la dels spammers.

fins aviat! --ArinArin 13:25, 27 abr 2009 (CEST)

[modifica] configuracions mà

sí que ho he vist, em sembla molt bé que es pugui escollir des d'un desplegable quan es crea el signe. intentaré atrevir-me amb algun signe que em sembli molt obvi.

--ArinArin 16:11, 27 abr 2009 (CEST)

[modifica] wikivacances

bones! només un 'hola' per dir que fins el 20-i-pico estic fora, així que paro de pujar signes de països, però segurament estaran tots fets abans de començar el juny. salutacions! --ArinArin 21:28, 15 maig 2009 (CEST)

Idioma