Ajuda:Problemes amb els vídeos

From Wikisign

A aquesta pàgina trobaràs pistes per resoldre els problemes per a visualitzar els vídeos de la Wikisign que puguis tenir.


Introducció

[edit source]

El vostre navegador necessita un plug-in (que és un petit programa que li afegeix funcionalitats) per posar en marxa un vídeo. Però segons els tipus de vídeos es necessita un plug-in o un altre.

Quan no arribeu a veure un vídeo serà quasi sempre perquè us falta el plug-in adequat o perquè heu d'actualitzar els que teniu instal·lats.

Quin és el problema que has trobat?

[edit source]

 1. Veig un rectangle buit on hauria de veure el vídeo
 2. Només veig un quadre amb 2 línies de text, començant pel missatge "No pots veure el vídeo?"
 3. Quan poso en marxa el vídeo (prement el botó de play), no es veu res
 4. No puc fer clic sobre el botó play (no es veu bé).
 5. Em surt un missatge que demana autoritzar un control ActiveX
 6. Quan poso el vídeo em surt un missatge d'error"
 7. El vídeo es s'interromp abans d'acabar
 8. El vídeo es veu malament
 9. No podré veure els vídeos perquè sóc cec


Quadre buit

[edit source]

Veieu un rectangle buit on hauríeu de veure el vídeo.

Intenteu descarregar i veure el vídeo al vostre ordinador (feu clic al botó dret del ratolí i aneu a "Veure a una nova finestra"). Si aconseguiu veure el vídeo al vostre ordinador, això voldrà dir que el plug-in que intentava obrir-lo no és l'adequat. En aques cas descarregueu un altre plug-in per veure si podeu fer aparèixer el vídeo.

No s'hi veu res

[edit source]

Només veieu un quadre amb 2 línies de text, començant per la pregunta "No pots veure el vídeo?".

 • Si veieu una barra groga a la part superior de la pàgina, feu-hi clic, serà segurament el vostre navegador que bloqueja el vídeo per precaució.
 • Sinó, probablement no teniu el plug-in adequat. Hauríeu de descarregar-vos un plug-in Flash i un plug-in per veure els vídeos. (Mireu la pàgina d'enllaços per a descarregar-vos els plug-ins).

El vídeo no comença

[edit source]

Quan premeu sobre play, no comença.

El vostre plug-in no aconsegeix llegir el vídeo, probablement li falta algun codec. En aquest cas normalment només s'hauria de descarregar un pack de codecs i reiniciar el navegadr. Vegeu la secció corresponent de la Viquipèdia. Si tot ixí no funcionés, intenteu actualitzar el vostre plug-in (vegeu la pàgina d'enllaços per a descarregar-vos els plug-ins).

El botó play no es veu bé

[edit source]

No puc fer clic sobre el botó play (no es veu bé).

Això significa simplement que el vídeo està essent carregat pel vostre navegador. Si espereu uns minuts (en cas de tenir poc ample de banda), el botó apareixerà.

Autorització ActiveX

[edit source]

Veieu un missatge que demana autoritzar un control ActiveX".

És completament normal, podeu autoritzar-ho sense cap problema. Els videos no afectaran en res al vostre ordinador y per veure un vídeo sempre haureu de donar la vostra autorització.

Missatge d'error

[edit source]

Quan poseu el vídeo us surt un missatge d'error.

El plug-in que teniu probablement no va bé. Us suggerim que l'actualitzeu (vegeu la pàgina d'enllaços per a descarregar-vos els plug-ins).

Vídeo interromput

[edit source]

El vídeo s'interromp abans d'acabar.

Això pot ser degut a un problema amb els codecs, vegeu aquí asobre el paràgraf El vídeo no comença.

No es veu bé

[edit source]

El vídeo es veu malament.

Això pot passar amb antigues versions del plug-in Windows Media Player. L'actualització d'aquest plug-in us hauria de permetre veure les imatges correctament (vegeu la pàgina d'enllaços per a descarregar-vos els plug-ins).

Persones cegues

[edit source]

Ets cec i voldries aprendre Llengua de Signes.

A cada pàgina de la Wikisign, els internautes tenen la possibilitat de posar-hi un vídeo (o fotos) però també poden escriure una descripció del signe. Així doncs, moltes pàgines ocntindran la descripció del signe en text, cosa que ens permetrà fer el signe fins i tot sens e veure les il·lustracions.

De totes maneres, el contacte amb persones sordes i/o sordcegues es considera un element bàsic per aprendre i millorar la Llengua de Signes.